13,72 Lei
Fără TVA: 12,59 Lei

Cantitate

Icon Cere informaţii despre produs
Producător: Dacia Plant
Cod produs: 12121
Disponibilitate: 2 - 3 Zile
Vitamina C sau acidul ascorbic a fost descoperită de către savantul maghiar Szent-Györgyi Albert, care a reuşit să extragă vitamina C din ardei, pentru această descoperire el fiind distins cu Premiul Nobel. Ea face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile, din acest motiv, putând fi eliminată în cantităţi mari din organism, în cazul solicitărilor fizice excesive.
Vitamina C stimulează sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului faţă de bolile infecto-contagioase. Ea ajută la activarea a numeroase sisteme enzimatice şi are un rol important în respiraţia celulară, fiind unul din principalii agenţi reducători din organism (datorită caracterului puternic antioxidant). Vitamina C accelerează vindecarea rănilor, regenerarea ţesuturilor, participă la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor şi oaselor, precum şi la sinteza hormonilor corticosuprarenalieni. Are efect antistres, facilitează absorbţia fierului şi, impreună cu acidul folic şi vitamina B12, stimulează maturarea eritrocitelor, scade colesterolul sangvin şi protejează organismul faţă de substanţele cancerigene.

Actiuni: antiscorbutic, vitaminizant, remineralizant, imunostimulent, vitalizant, roborant, antianemic, antioxidant.

Indicatii: se utilizează ca adjuvant în: scorbut, hipovitaminoze, imunitate scăzută, sensibilitate la infecţii, astenie, convalescenţă, geriatrie, pentru îmbunătăţirea performanţelor fizice.

Contraindicatii: alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

Precautii: În sarcină şi alăptare se administrează cu recomandarea medicului.

Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1 - 2 comprimate de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Copii între 5 şi 14 ani: ½-1 comprimat de 1-3 ori pe zi, înainte de masă, în funcţie de vârstă şi greutate.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie